Mergi spre compartimentul: Copiilor
01 august 2014, 16:33 Copiilor views 11318
Caravana Tinerilor Moldovei a ajuns la final
Foto: trm.md
01 august 2014, 16:33 Copiilor views 11318

Caravana Tinerilor Moldovei a ajuns la final

Tinerii Moldovei au colindat timp de o lună mai multe localităţi ale Republicii Moldova în cadrul proiectului organizat cu genericul „Trai mai bun". Scopul acestuia a fost de a informa populaţia din mediul rural cu privire la cea mai rapidă cale de integrare europeană.

Tinerii au informat populaţia despre beneficiile pe care le pot obţine prin apropierea tot mai accelerată a Republicii Moldova de România. Totodată, cetăţenii au primit pliante informative şi panglici tricolore. Pe lîngă discuțiile cu cetățenii, Tinerii Moldovei au realizat diferite acțiuni caritabile, donînd cărți, jucării, hăinuțe, bunuri de primă necesitate familiilor social - vulnerabile.

În cadrul caravanei, tinerii au mai ajutat la amenajarea diferitor parcuri, grădini, au curățat fîntîni și au îngrijit monumente istorice.

"Caravana „Trai mai bun" a fost nu doar un proiect menit să informeze cetățenii, ci o acțiune de suflet, un nou pas pentru realizarea idealului romînesc. Împreună cu Tinerii Moldovei, am realizat ceva inedit, iar impactul a fost unul pe măsură. Am cunoscut oameni care ne susțin, am aflat care sunt dorințele lor și le-am adus o mulțime de argumente care să îi convingă că unirea face puterea. În final, emoțiile sunt de nedescris, iar sentimentul că am reușit să îndeplinim scopul propus, ne dă noi speranțe și forțe pentru acțiunile ce vor urma pentru realizarea unirii," afirmă Dinu Plîngău, Președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Pe lîngă toate aceste activități, Tinerii Moldovei au avut ocazia să viziteze mai multe locuri pitorești ale țării, cum ar fi Orheiul Vechi, Saharna, mănăstirea Curchi, cetatea Sorocii.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

tineret , Moldova , integrare , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
266 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Pistruieni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 58 km de oraşul Teleneşti şi la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 266 de locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.