Mergi spre compartimentul: Copiilor
21 martie 2015, 11:40 Copiilor views 8332
Părinții, profesorii și elevii vor putea îmbunătăți conținutul manualelor din școli
21 martie 2015, 11:40 Copiilor views 8332

Părinții, profesorii și elevii vor putea îmbunătăți conținutul manualelor din școli

Ministerul Educației a lansat platforma de comunicare „Vreau manuale bune", o inițiativă care sprijină sporirea calității manualelor școlare. Prin intermediul acestei platforme, părinții, profesorii și elevii se vor putea implica pentru a semnala erori și neconcordanțe în conținutul manualelor din școli. Propunerile vor fi examinate de grupuri de experți create de Ministerul Educației și luate în calcul la revizuirea manualelor.

Platforma conține chestionare individualizate pentru elevi, profesori și părinți, aceștia fiind invitați să își exprime opinia cu privire la conținutul manualelor școlare utilizate.

La prima etapă sînt propuse pentru evaluare 38 de titluri de manuale, care urmează să fie reeditate până la data de 1 septembrie 2015. În acest scop, pînă la data de 15 aprilie, urmează să fie colectate informațiile din aceste chestionare, completate cu sugestiile grupurilor de lucru și oferite editurilor spre a include modificările necesare. În perioada 10 aprilie – 11 mai 2015, grupurile de lucru vor examina conformitatea corectărilor introduse de edituri și vor aproba noile conținuturi pentru reeditare.

Ministerul Educației menționează că manualele școlare sînt reeditate o dată la 5 ani în cazul claselor gimnaziale și liceale și o dată la 4 ani – în cazul claselor primare. Reeditarea se face în contextul uzurii manualelor și are ca scop redactarea și îmbunătățirea calității acestora, ținând cont de schimbările curriculare și noile realizări științifice din momentul ultimei editări.

Vă invităm să vizitați platforma la următoarele linkuri:

varianta md – https://minedu.typeform.com/to/Wz5s3o

varianta ru – https://minedu.typeform.com/to/WiOR65

Sursa: edu.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1429
Populația:
14931 locuitori

Făleşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Făleşti. Amplasat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, oraşul Făleşti este situat la o distanţă de 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14 931 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii o găsim într-un document din anul 1429, prin care domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun întăreşte dreptul de stăpînire asupra unor sate, printre care şi cel unde trăia Ion Falevici.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.