Mergi spre compartimentul: Copiilor
09 mai 2015, 12:00 Copiilor views 7985
Elevii moldoveni au obținut 4 medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică
Foto: facebook.com
09 mai 2015, 12:00 Copiilor views 7985

Elevii moldoveni au obținut 4 medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de aur, una de argint și două de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică.

Medalia de aur a fost obținută de Dionisie Nipomici, iar medalia de argint – de Vladimir Cucu, ambii elevi în clasa a XII-a. Cezar Port Și Mihail Țarigradschi, elevi în clasa a XI-a, au obținut cîte o medalie de bronz. Toți premianții sînt elevi la Liceul Teoretic „Orizont" din Chișinău.

Olimpiada s-a desfășurat în perioada 3 – 8 mai la Atena, Republica Elenă, și a întrunit 118 elevi din 20 ţări.

În anul precedent, elevii din lotul olimpic al Republicii Moldova au obținut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică, o medalie de argint și trei de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică și patru medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori.

Sursa: edu.md

Cuvinte cheie:

olimpiada , elevi , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
390 locuitori

Boghenii Vechi este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ungheni și la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 390 de oameni. Satul Boghenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.