Mergi spre compartimentul: Copiilor
11 mai 2015, 15:51 Copiilor views 7351
R. Moldova a obținut două medalii la Olimpiada Internațională de Chimie
11 mai 2015, 15:51 Copiilor views 7351

R. Moldova a obținut două medalii la Olimpiada Internațională de Chimie

Lotul olimpic al Republicii Moldova la chimie a obținut două medalii – aur și bronz, la Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev". Alexandru Pupeza, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „N.Gogol" din Chișinău a cîștigat medalia de aur, iar Iulian Cebanu, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Orizont", a obținut medalia de bronz.

Competiția a inclus trei probe cu grad ridicat de complexitate – două teoretice și una practică/experimentală.

Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev" s-a desfășurat în perioada 3 – 9 mai 2015, la Erevan, Armenia. La ediția din anul curent a concursului au participat 95 de elevi din 15 țări.

În anul precedent, lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie din Hanoi, Vietnam, și o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev".

Sursa: edu.md

Cuvinte cheie:

olimpiada , chimie , elevi , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1716
Populația:
641 locuitori

Lipceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Lipceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat în valea rîului Ciorna, la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 641 oameni. Pentru prima dată satul Lipceni este menționat într-un document din anul 1716.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.