Mergi spre compartimentul: Copiilor
06 iunie 2015, 10:50 Copiilor views 7761
Natalia Gherman a înmînat diplome absolvenţilor
06 iunie 2015, 10:50 Copiilor views 7761

Natalia Gherman a înmînat diplome absolvenţilor

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a participat astăzi, 5 iunie 2015, la ceremonia de încheiere a primului curs de instruire în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună a UE (PSAC), alături de Gabor Iklody, şeful Direcţiei de management şi planificare de criză din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă al UE şi ministrul Apărării, Viorel Cibotaru.

În discursul său, şefa diplomaţiei de la Chişinău a subliniat importanţa continuării parteneriatului cu UE în domeniul securităţii şi apărării şi a menţionat dinamica ascendentă a relaţiilor bilaterale în acest domeniu.

Ministrul Natalia Gherman a înmânat absolvenţilor cursului, reprezentanţi ai statelor UE şi ţărilor Parteneriatului Estic, certificate de participare semnate de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini.

Cursul de instruire s-a desfăşurat în perioada 1-5 iunie 2015, la Chişinău, şi a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ministerul Apărării din R. Moldova, în parteneriat cu Ministerul Apărării şi Sporturilor al Austriei, Colegiul European de Securitate şi Apărare al UE şi Serviciul European de Acţiune Externă al UE şi a avut drept scop consolidarea platformei de cooperare între ţările Parteneriatului Estic şi statele membre ale UE în domeniul securităţii şi apărării.

Totodată, în perioada 4-5 iunie, la Chişinău, a avut loc cea de-a doua reuniune a consultărilor bilaterale RM-UE în domeniul PSAC, în cadrul căreia au fost abordate necesităţile instituţiilor naţionale în vederea implementării reformei sectorului de securitate. În context, părţile au convenit să acorde sprijin reciproc în consolidarea securităţii regionale.

Sursa: www.mfa.gov.md

Cuvinte cheie:

diplomatia , Natalia Gherman

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
390 locuitori

Boghenii Vechi este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ungheni și la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 390 de oameni. Satul Boghenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.