Mergi spre compartimentul: Copiilor
09 noiembrie 2015, 15:16 Copiilor views 6744
Matematica în şcoli se va studia mai uşor
09 noiembrie 2015, 15:16 Copiilor views 6744

Matematica în şcoli se va studia mai uşor

Matematica în şcoli se va studia mai uşor, datorită unor aplicaţii soft elaborate de câteva echipe de tineri. Cele mai reuşite programe au fost premiate. Ele vor fi implementate în câteva instituţii de învăţământ din capitală, relatează Radio Moldova Actualităţi.

La concursul celor mai bune aplicații soft pentru predarea și studierea matematicii în școli au participat opt echipe. În etapa finală s-au regăsit doar șase.

Printre echipele câștigătoare este cea a lui Maxim Bârcu, student la Universitatea Tehnică din Moldova. El spune că la elaborarea programului a lucrat împreună cu echipa sa cinci săptămâni și speră că aplicația dezvoltată va fi utilă profesorilor și va stimula interesul elevilor pentru acest obiect.

„Aplicația noastră realizează testări-fulger la sfârșit de lecție. Există aplicație care o are profesorul și există aplicație de care se folosesc elevii. Profesorul afișează întrebările și variantele de răspuns pe proiector sau pe tabela interactivă, iar elevii dau răspunsurile corecte, după care aplicația colectează toate răspunsurile, face o analiză totală a răspunsurilor și generează rapoarte sau grafice, care sunt destul de accesibile pentru profesor", a menționat Maxim Bârcu.

Deocamdată nu se cunoaște în ce instituții vor fi implementate aceste aplicații. Potrivit viceministrului în exercițiu al Educației, Nadea Cristea, urmează să fie organizat un concurs pentru selectarea școlilor. „Aceste rezultate vor fi implementate și vor fi pilotate în școlile din Chișinău, pentru că ne va fi mai aproape să monitorizăm. Rezultatul implementării depinde de calitatea acestor softuri și cu adevărat cât de utile vor fi la ore. Însăși autorii vor avea voie să asiste la orele publice, care vor fi pregătite în baza acestor softuri", a declarat Nadea Cristea.

Concursul a fost organizat de Laboratorul de Inovații Sociale, un proiect al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și al Centrului de Guvernare Electronică.

Specialistul în comunicare din cadrul Laboratorului, Anastasia Tapurceanu, a subliniat că dezvoltarea aplicațiilor la obiectul matematica nu a fost ales întâmplător. Potrivit ei, anume la această materie elevii au cele mai slabe reușite. „Aplicațiile în mare măsură sunt toate bazate pe jocuri și sunt foarte interactive. În primul rând au partea vizuală, au partea interactivă, copiii le fac la telefoane sau la calculatoare și astfel sperăm ca obiectul matematica să devină un obiect mai atractiv pentru elevi", a afirmat Anastasia Tapurceanu.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

matematica , tehnologie , scoala

Comentarii

 (1)
  • #1 AurelianRusu Răspunde Citează selecţia
    Calculatorul este foarte bun pentru calcule nu si pentru rationamente.<br>Ce pregatire are doamna Nadea Cristea ? Cred ca nu in stiinta numita Matematica si nici in Calculatoare !<br>
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
302 locuitori

Hrubna Nouă este un sat din cadrul comunei Taxobeni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Hrubna Nouă a fost înființat în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.