Mergi spre compartimentul: Copiilor
28 februarie 2016, 11:50 Copiilor views 6901
Circa 40 de copii urmează să se odihnească în Bulgaria
28 februarie 2016, 11:50 Copiilor views 6901

Circa 40 de copii urmează să se odihnească în Bulgaria

Circa 40 de copii din familii vulnerabile urmează să se odihnească, anul acesta, gratuit timp de şapte zile la tabăra „Sparta" din Bulgaria. Fundaţia de Caritate pentru Copii „Clipa Siderală" anunţă că odihna pentru cei 40 de copii este organizată din contul foilor cu plată.

Managerul Fundaţiei, Silvia Braduţan, a declarat pentru IPN că părinţii care procură foii de odihnă pentru copii se pot implica în procesul de selectare a beneficiarilor. Astfel, cât şi părinţii, cât şi reprezentanţii mass-media pot propune familii defavorizate, iar ca urmare o comisie din care fac parte şi reprezentanţi ai autorităţilor vor verifica anchetele potenţialilor beneficiari.

„Din foile de odihnă cu plată pe care le vor cumpăra părinţii, anul acesta vor avea ocazia să odihnească la această tabără şi 40 de copii din familii vulnerabile, din cele mai îndepărtate sate, care nu au fost niciodată la mare", a menţionat Silvia Braduţan.

În vara anului 2016 tabăra „Sparta" se stabileşte în orăşelul balnear Cernomoreţ din Bulgaria. Sejururile vor fi organizate începând cu sfârşitul lunii iunie până la începutul lunii august.

Tabăra „Sparta" activează de 21 de ani în domeniul întremării şi educării adolescenţilor şi copiilor, inclusiv în formarea deprinderilor de viaţă.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

copii , odihna , Bulgaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1565
Populația:
1362 locuitori

Căţeleni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Căţeleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 53 km de orașul Hîncești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1362 de oameni. Satul Cățeleni a fost menționat documentar în anul 1565.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.