Mergi spre compartimentul: Copiilor
01 iunie 2016, 10:15 Copiilor views 6085
Copiii s-au reunit la Festivalul rolelor (Foto)
01 iunie 2016, 10:15 Copiilor views 6085

Copiii s-au reunit la Festivalul rolelor (Foto)

Circa o sută de copii din Chişinău, Bălţi, Cahul, Tiraspol şi Cricova s-au reunit în capitală cu prilejul ediţiei a III-a a Festivalului rolelor. Întrecerile s-au disputat la trei grupe de copii (3-6, 7-9 şi 10-14 ani), precum şi la seniori. Despre aceasta anunță Ministerul Tineretului și Sporturilor.

La festivitatea de inaugurare a participat Victor Zubcu, Ministrul Tineretului şi Sportului. „Pentru noi este important ca cultura sportului şi în general acest drept de care trebuie să profite cetăţenii Republicii Moldova, să-şi găsească proprii beneficiari şi nu este neapărat să-i concentrăm pe toţi pe o dimensiune olimpică sau non-olimpică", a menţionat în cuvîntul său de salut Ministrul Victor Zubcu.

Deşi este o probă în temei exotică pentru Republica Moldova, există deja primii lideri. Astfel, la proba de slalom viteză locul 1 i-a revenit campionului ediţiei precedente, Maxim Caraion din Chişinău. Liviu Tutunaru a fost declarat campion la proba de sărituri de pe trambulină, probă inclusă în premieră în calendarul Festivalului.

A fost prima acţiune, organizată sub egida Federaţiei republicane de specialitate, conduse de Gleb Zaiţev.

Evenimentul a fost consacrat Zilei Internaționale a Copiilor, sub patronajul Ministerului Tinerutului si Sportului. În programul de activitate a Federaţiei figurează deja primele deplasări la competiţiile internaţionale, programate în sezonul de vară în Ucraina şi Rusia.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

copii , Festival , eveniment

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1882
Populația:
311 locuitori

Larga este un sat din cadrul comunei Zolotievca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Anenii Noi și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 311 oameni. Satul Larga a fost menționat documentar în anul 1882.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.