Mergi spre compartimentul: Copiilor
17 iunie 2016, 11:30 Copiilor views 5720
Poliția îi învață pe cei mici cum să se comporte în situaţii excepţionale (Video)
17 iunie 2016, 11:30 Copiilor views 5720

Poliția îi învață pe cei mici cum să se comporte în situaţii excepţionale (Video)

Învață cum să se comporte dacă rămîn singuri acasă, cum şi unde să traverseze strada, cum și cui să sune în situaţii excepţionale, dar şi ce locuri trebuie să evite cînd sînt la plimbare.

Copiii au început să afle cele mai simple reguli de securitate, în contextul în care numai în prima jumătate a lunii iunie au avut loc cîteva zeci de incidente cu implicarea celor mici. Pe post de profesori sînt polițiștii, care au fost la Liceul „Liviu Deleanu" din Chișinău. Picii spun că lecțiile vor fi însușite cum se cuvine.

„Nu avem voie să ne jucăm în stradă, în locuri prea înalte, abrupte, şi la fereastră, la bloc. Dacă cineva ne urmăreşte şi nu putem să sunăm pe nimeni trebuie să apelăm la maturi", a declarat un micuț.

„Am învăţat că nu trebuie să umblăm cu focul, iar dacă sîntem singuri, să nu punem ceva în priză".

„Să nu umblu la aragaz, să nu deschid uşa la oamenii necunoscuţi şiş a nu vb cu oamenii necunoscuţi".

„Noi traversăm strada doar atunci cînd avem nevoie, şi o facem doar pe zebra, sau prin spaţiile subterane special amenajate pentru pietoni. Dacă la zebra este semafor, trebuie numaidecît să aşteptăm culoarea verde".

Pentru că regulile de comportament să fie memorizate mai bine, ofiţerii brigăzii cu destinaţie specială „Fulger" au prezentat celor mici un show de excepţie.

Copiii l-au văzut și pe cel mai vestit poliţist patruped, adus de la Centrul Chinologic.

Poliţia insistă ca adulţii să nu-şi lase copiii fără supraveghere.

„Este foarte important că copii să cunoască să nu deschidă uşa persoanelor străine, sau care încearcă sub anumite motive să intre în domiciliu, iar cînd au asemenea situaţii să sune la 902, sau să sune părinţii. Este important să nu se joace în preajma balcoanelor, căci ar putea să cadă, déjà avem două cazuri pe ţara", a menționat Daniela Buzatu, Specialist principal al Direcției siguranță copiii IGP.

La sfîrșitul săptămînii trecute, un copil a murit după ce a căzut de la etajul nouă al unui bloc de pe strada Nicolae Testemițanu din Chișinău. O altă fetiță a murit, după ce s-a înecat într-o rîpă înnămolită. Tragedia a avut loc în raionul Leova.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

copii , politia , situatie exceptionala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
663 locuitori

Secăreni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Secăreni și Cornești. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 663 de oameni. Satul Secăreni a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.