Mergi spre compartimentul: Copiilor
09 aprilie 2017, 14:00 Copiilor views 5874
Campanie națională pentru protecția adolescenților
09 aprilie 2017, 14:00 Copiilor views 5874

Campanie națională pentru protecția adolescenților

Elevii vor fi învățați să-și depășească emoțiile negative, în cadrul unei campanii naționale de informare.

Acțiunea a fost lansată de Ministerul Sănătății în colaborare cu mai multe centre de sănătate pentru tineri din Moldova.

Specialiștii centrelor îi vor instrui pe copii, în decurs de o lună, cum să evite conflictele în familie, școală şi societate. De asemenea, tinerii vor fi informați despre consecințele depresiei. Acțiunea se va desfășura în toate instituțiile de învățămînt din țară, pînă în data de 10 mai.

La sfîrșitul campaniei de informare va fi organizat un seminar internațional, cu participarea specialiștilor în domeniul sănătății mintale a adolescenților. În cadrul evenimentului vor fi identificate şi aprobate măsuri pentru depășirea suicidului în rîndul adolescenților.

Potrivit studiului de evaluare a comportamentelor de sănătate ale copiilor de vîrstă școlară, 84 la sută dintre copiii sînt mulțumiți de viață. În același timp, peste 12 la sută au acuzat stări de neliniște, iar aproape 4 la sută, suferință.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

protejare , adolescenți , campania

Comentarii

 (1)
  • #1 Tatiana Răspunde Citează selecţia
    "Школьников будут учить преодолеть" - не преодолеть, а преодолевать. Если уж беретесь писать статьи на сайте, то выучите виды глаголов. Неужели на сайте нет редактора??? А, да, я совсем забыла, повальная безграмотность сейчас в моде, а штатную единицу редактора упразднили за ненадобностью. А на факультетах журналистики нынче предмет "русский язык" просто отсутствует.


 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
0 locuitori

Crasnaia Besarabia este un sat din cadrul comunei Colosova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Grigoriopol și la 87 km de Chișinău. Satul Crasnaia Besarabia este în prezent o localitate depopulată. Satul Crasnaia Besarabia a fost înființat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.