29 ianuarie 2014, 12:36 Realitatea moldovenească views 7639
Consecinţele ninsorii: Localităţi în beznă, arbori căzuţi, drumuri blocate
Foto: trm.md
29 ianuarie 2014, 12:36 Realitatea moldovenească views 7639

Consecinţele ninsorii: Localităţi în beznă, arbori căzuţi, drumuri blocate

Şapte localităţi din două raioane stau în beznă la această oră, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile din ultima perioadă. Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, este vorba de localităţile din raioanele Căuşeni şi Ştefan Vodă. Echipele specializate lucrează în teren pentru reconectarea consumatorilor.
În municipiul Chișinău, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate șase noi cazuri de căderi de arbori ca urmare a ninsorilor, iar șapte piloni de electricitate au fost demolați. Chiciura și ninsoarea a provocat situaţii problematice în sectorul termo-energetic. Pe perioade scurte de timp, a fost sistată activitatea staţiilor de pompare a apelor din Grătieşti, Tohatin, Sîngera, Botanica, Schinoasa, Valea Dicescu, Telecentru, Independenţei şi Buiucani.

Autoritățile municipale afirmă că  pentru rezolvarea definitivă a consecinţelor provocate de chiciură, se va lucra circa timp de o lună.   

Totodată, în ultimele 24 de ore, echipele de salvatori au intervenit la mai multe acțiuni de deblocare a mijloacelor de transport. Zeci de mașini au fost deblocate din nămeți în raioanele Orhei, Rezina, Anenii Noi, Căușeni, Cimișlia și Ocnița.

Autoritățile dau asigurări că pe traseele naționale se circulă în regim de iarnă și că drumurile sînt practicabile, asta deși mai multe curse auto naționale au întîrziat, iar în jur de 30 de curse spre România au fost sistate. În capitală, șapte străzi au fost închise pentru circulație.

Cuvinte cheie:

pagube , zapada , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
25 locuitori

Cucioaia Nouă este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 25 de oameni. Satul Cucioaia Nouă a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.