09 februarie 2014, 13:06 Realitatea moldovenească views 8017
09 februarie 2014, 13:06 Realitatea moldovenească views 8017

Noi reguli pentru zborul cu avionul în Europa


Foto: prowallpapers.ro

Pînă la 600 de euro ar putea ajunge despăgubirile acordate pasagerilor în cazul anulării cursei de avion. Parlamentul European a aprobat noi reguli pentru companiile aeriene.

În primul rînd, dacă zborul este anulat, pasagerii au dreptul la despăgubiri cuprinse între 250 şi 600 de euro. Parlamentul şi Comisia Europeană nu au căzut, însă, de acord asupra despăgubirilor care ar putea fi acordate în cazul întîrzierii avionului. Parlamentarii afirmă că despăgubirile ar trebui făcute după trei ore de aşteptare în aeroport. Comisia Europeană spune însă că interesul pasagerului este să ajungă la destinaţie, aşa că despăgubirile ar trebui să fie acordate după cinci ore, timp suficient pentru ca operatorii de zbor să îşi repare avionul sau să rezolve problema care a provocat întîrzierea.

În acelaşi timp, companiile aeriene vor fi obligate să explice, în cel mult o  jumătate de oră, de ce avionul nu a decolat la timp. Dacă întîrzierea durează mai mult de două ore, companiile aeriene vor fi obligate să le aducă pasagerilor mîncare şi apă în sala de aşteptare. În plus, vor fi obligate să rezolve orice contestaţie în cel mult două luni de la depunerea ei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

avion , Europa , calatorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
1727 locuitori

Pîrjota este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Pîrjota este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 191 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1727 de oameni. Satul Pîrjota a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.