27 februarie 2014, 16:02 Realitatea moldovenească views 17497
Preţurile la paşapoartele biometrice s-ar putea reduce
Foto: moldpres.md
27 februarie 2014, 16:02 Realitatea moldovenească views 17497

Preţurile la paşapoartele biometrice s-ar putea reduce

Premierul Iurie Leancă a solicitat astăzi la începutul şedinţei Guvernului examinarea posibilităţii reducerii preţului pentru perfectarea paşapoartelor biometrice pentru copii şi pensionari, comunică MOLDPRES.

"Cred că este cazul să uniformizăm preţurile pentru paşapoartele eliberate copiilor, pentru că acum există două taxe: una pentru copiii de pînă la 7 ani şi una pentru cei de la 7 pînă la 12 ani. Cred că putem face această uniformizare, dar nu în sensul creşterii, ci în sensul descreşterii preţurilor", a spus Leancă.

În prezent, perfectarea paşaportului în termen de 30 de zile pentru copiii de pînă la şapte ani costă 430 de lei, iar pentru copii cu vîrsta cuprinsă între 7 şi 12 ani - 600 de lei.

Solicitarea Premierului a fost făcută în contextul în care Parlamentul European urmează să voteze mîine decizia privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova. În cazul liberalizării vizelor, cetăţenii ţării noastre vor putea călători fără vize în UE doar în baza paşapoartelor biometrice, notează MOLDPRES.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

preţ , Moldova , servicii , pasaport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
333 locuitori

Pripiceni-Curchi este un sat din cadrul comunei Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina. Satul Pripiceni-Curchi este situat la o distanță de 23 km de orașul Rezina și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 333 de oameni. Satul a fost înființat în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.