07 martie 2014, 13:30 Realitatea moldovenească views 12644
În R. Moldova va fi turnat un film despre viaţa şi activitatea lui Mihai Volontir
Foto: moldpres.md
07 martie 2014, 13:30 Realitatea moldovenească views 12644

În R. Moldova va fi turnat un film despre viaţa şi activitatea lui Mihai Volontir

În Republica Moldova va fi turnat un film documentar despre viaţa şi activitatea maestrului Mihai Volontir. Aceasta este una din acţiunile prevăzute într-un plan de manifestări pentru sărbătorirea aniversării a 80-a a celebrului actor de teatru şi cinema, prezentat astăzi într-o conferinţă de presă de către Ministerul Culturii, informează MOLDPRES.

În cadrul evenimentului ministrul Monica Babuc a declarat că filmul „Măi, viaţă măi..." este realizat de către cineaştii Dumitru Olărescu şi Mircea Chistruga, iar premiera lui va avea loc la sfîrşitul lunii curente.

Potrivit sursei citate, pe 28 martie, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac" se va desfăşura un spectacolul extraordinar de omagiere a Artistului Poporului Mihai Volontir, cu genericul „Păzeşte-mă, frunză de nuc...", iar în perioada 24-30 martie la Cinematograful „Odeon" va avea loc Gala filmelor cu participarea marelui actor.

„Pe parcursul lunii martie la Şoldăneşti se desfăşoară Festivalul „La baştina lui Mihai Volontir", la care vor participa toate teatrele din republică. De asemenea, la Teatrul „Vasile Alecsandri" din Bălţi va avea loc lansarea oficială a cărţii despre distinsul actor „Mihai Volontir sau vocaţia omenescului", apărute la Editura „Ştiinţa", a afirmat Monica Babuc.

În decursul anului vor fi organizate şi alte manifestări cu ocazia acestei aniversări.

Mihai Volontir s-a născut pe 9 martie 1934 în satul Glinjeni, raionul Şoldăneşti. A studiat la Şcoala Pedagogică din Orhei (1952-1955). Începînd cu 1957 este actor la Teatrul Muzical-Dramatic (în prezent – Teatrul Naţional) „Vasile Alecsandri" din Bălţi. A realizat peste 120 de roluri de teatru şi film. Este laureat al Premiului de Stat şi deţinător al "Ordinului Republicii". În 2009 i s-a conferit titlul „Doctor Honoris Causa" al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
969 locuitori

Egorovca este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Egorovca, Ciuluc și Catranîc. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 141 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 969 de oameni. Satul Egorovca a fost menționat documentar în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.