20 martie 2014, 16:03 Realitatea moldovenească views 7917
În curind va fi evaluată calitatea serviciilor medicale în Moldova
Foto: ipn.md
20 martie 2014, 16:03 Realitatea moldovenească views 7917

În curind va fi evaluată calitatea serviciilor medicale în Moldova

În lunile aprilie-mai, va fi efectuat un recensămînt al calităţii serviciilor medicale în Moldova. Spitalele vor fi evaluate în privinţa disponibilităţii serviciilor şi gradului de pregătire a personalului, transmite IPN.

Viceministrul sănătăţii, Mihai Ciocanu, a spus că recensămîntul va oferi o radiografie completă a situaţiei reale din spitale, pentru a concretiza lacunele existente şi ariile de îmbunătăţire a sistemului.

Datele vor fi colectate de către 24 de recenzori şi 3 supervizori. Procesul va fi organizat de către Centrul Naţional de Management în Sănătate al Ministerului Sănătăţii, cu sprijinul tehnic şi financiar al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Recensămîntului vor fi supuse 70 de spitale, 3 dintre care private.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Moldova , servicii , medicina , spital

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
55 locuitori

Rădulenii Noi este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 55 de oameni. Satul Rădulenii Noi a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.