27 martie 2014, 14:07 Realitatea moldovenească views 8295
Moaște de la o mănăstire de pe Muntele Athos au fost aduse la Catedrala din Comrat (VIDEO)
Foto: noi.md
27 martie 2014, 14:07 Realitatea moldovenească views 8295

Moaște de la o mănăstire de pe Muntele Athos au fost aduse la Catedrala din Comrat (VIDEO)

Moaştele a patru sfinţi au fost aduse la Catedrala din Comrat „Sf. Ioan Botezătorul", de la o mănăstire de pe Muntele Athos. Acestea vor rămîne la Comrat pe parcursul a trei zile, comunică NOI.md, citînd portalul informațional Gagauzinfo.md.

Moaştele au darul vindecării, spun preoţii, însă îi ajută numai pe cei care cred sincer.

„Începînd cu primele secole de după Hristos, creștinii ortodocși cinstesc și se închină sfintelor moaște, primind o mare alinare și împlinirea dorințelor. De multe ori au loc vindecări, oamenii vin, se roagă și se vindecă. Totul depinde de puterea de credință a persoanei", a spus arhimandritul Ilian, intervievat de canalul TV GRT.

Stareţul Adenului, ierodiaconul Siluan, care a sosit împreună cu moaștele, i-a îndemnat pe enoriași „să se apropie de aceste moaște cu credinţă profundă".

„Printre sfințeniile aduse de către noi se află moaștele a patru sfinți care au slujit pe Muntele Athos. Este vorba de Sfinţii Acachie și Rodion, Atanasie și Leontie Athoniții. Le-am adus aici ca oamenii să le poată atinge, primind astfel alinare", a menţionat ierodiaconul Siluan.

Sfintele moaște vor sta pentru închinare la Comrat timp de trei zile. După aceea ele vor fi duse în raionul Cahul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

religie , manastire , Comrat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
717 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Orhei şi la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 717 oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.