02 aprilie 2014, 09:32 Realitatea moldovenească views 8251
În curţile blocurilor de locuit din Chişinău vor fi efectuate reparaţii
Foto: interakt.md
02 aprilie 2014, 09:32 Realitatea moldovenească views 8251

În curţile blocurilor de locuit din Chişinău vor fi efectuate reparaţii

În mai multe curţi din Chişinău vor avea loc lucrări de plombare a căilor de acces. Pe trotuare va fi montat pavaj ecologic şi vor fi restabilite detaliile de decor din interiorul curţilor. Şeful adjunct al întreprinderii municipale „Exdrupo", Vasile Panico, a menţionat pentru IPN că for fi amenajate şi terenuri de joacă pentru copii.

Pentru aceste lucrări din bugetul municipal au fost alocaţi în total 12 milioane de lei, o sumă record pentru ultimii ani. Totuşi, banii sunt insuficienţi, având în vedere numărul mare de curţi selectate de către preturi pentru renovări.

Pentru reparaţia tuturor trotuarelor şi căilor de acces în curţile blocurilor de locuit din capitală este nevoie de circa 120 de milioane de lei. Evaluarea a fost făcută de către întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ din 4 sectoare ale capitalei, fără sectorul Ciocana, unde nu sunt înregistrate astfel de întreprinderi.

Sursa: ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
51 locuitori

Hlinaia Mică este un sat din cadrul comunei Rotunda, raionul Edineţ. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 51 de oameni. Satul Hlinaia Mică a fost întemeiat la sfîrșitul secolului XIX. Relieful zonei este deluros, cu soluri de ciornoziom. Localnicii au folosit izvoarele pentru a amenaja cîteva lacuri artificiale, apa cărora este folosită pentru irigare.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.