10 aprilie 2014, 14:36 Realitatea moldovenească views 9781
Indonezia va prelua experienţa R. Moldova în producerea vinurilor de calitate
Foto: moldpres.md
10 aprilie 2014, 14:36 Realitatea moldovenească views 9781

Indonezia va prelua experienţa R. Moldova în producerea vinurilor de calitate

Intensificarea relaţiilor comercial-economice, schimbul de experienţă şi preluarea bunelor practici pentru mediul de afaceri a constituit subiectul întrevederii de astăzi dintre conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei şi Ambasadorul Indoneziei în ţara noastră, cu sediul la Bucureşti, Diar Nurbintoro, informează MOLDPRES.

Vladimir Didilică, vicepreşedinte al CCI, l-a informat pe diplomat despre manifestările şi activităţile preconizate de instituţia camerală pe parcursul anului curent şi i-a invitat pe reprezentanţii mediului de afaceri din Indonezia să se familiarizeze cu climatul investiţional şi oportunităţile pentru business în Republica Moldova.

"Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2013 exporturile mărfurilor moldoveneşti în Indonezia au constituit 1 mln 775,7 mii de dolari SUA – de 5 ori mai mult decît în anul 2012. Totodată, importurile din Indonezia pe piaţa autohtonă au fost estimate la 7 mln 429 mii de dolari SUA, fiind în descreştere cu 25% faţă de anul 2012. Aceste cifre sînt foarte modeste, de aceea consider că am putea identifica domeniile în care oamenii de afaceri din ţările noastre ar fi interesaţi să colaboreze", a accentuat vicepreşedintele CCI.

În aceeaşi ordine de idei, Diar Nurbintoro a afirmat că există diverse posibilităţi pentru dezvoltarea relaţiilor comercial-economice bilaterale. "Clima din ţările noastre este diferită, respectiv şi resursele, inclusiv cele naturale, sînt diferite. Spectrul de mărfuri ce pot fi exportate/importate este larg. În Moldova se produc unele dintre cele mai bune vinuri din Europa, iar Indonezia este interesată să preia experienţa pe care o aveţi în vederea producerii vinurilor de calitate", a accentuat diplomatul.

Cei doi oficiali au remarcat, de asemenea, necesitatea informării agenţilor economici despre ofertele comerciale şi proiectele investiţionale din Moldova şi, respectiv, Indonezia, organizarea vizitelor de afaceri, misiunilor economice etc. În context, vicepreşedintele CCI Vladimir Didilica l-a invitat pe diplomat să participe la Săptămîna Investiţională "Moldova Business Week", care se preconizează să aibă loc în perioada 10-13 iunie curent, la Chişinău, notează MOLDPRES.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Indonezia , Moldova , vin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1749
Populația:
1211 locuitori

Țîbuleuca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Țîbuleuca alcătuia 1211 de oameni în anul 2011. Satul Țîbuleuca a fost menționat documentar în anul 1749.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.