16 aprilie 2014, 15:43 Realitatea moldovenească views 12670
Tîrgul cadourilor de Paşti s-a deschis la „Moldexpo”
Foto: gapo.ro
16 aprilie 2014, 15:43 Realitatea moldovenească views 12670

Tîrgul cadourilor de Paşti s-a deschis la „Moldexpo”

Circa 100 de întreprinderi autohtone vor participa la ediţia a III-a a Tîrgului cadourilor de Paşti EASTER FAIR, care a fost deschis astăzi la Centrul Internaţional de Expoziţii Moldexpo şi se va desfăşura pînă pe 19 aprilie, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Arcadie Andronic, director general al CIE Moldexpo, companiile participante vor oferi vizitatorilor totul de ce au nevoie pentru masa de sărbătoare, precum şi o varietate de cadouri. Este vorba de produse alimentare, printre care pască, cozonac, carne, mezeluri, peşte, ouă, condimente, dulciuri, produse de cofetărie. De asemenea, la standuri sînt expuse jucării, articole vestimentare, bijuterii, cosmetice şi parfumerie, accesorii etc.

Sursa citată a accentuat că printre participanţi se numără importanţi producători autohtoni de produse alimentare, cum ar fi BUCURIA, FRANZELUŢA, CARNE-SUD, CVADRIVITA ş.a.

În centrul pavilionului este amenajată o zonă specială - Insula Paştelui cu Pomul Vieţii – unde vor avea loc numeroase activităţi din cadrul Tîrgului. Fiecare din cele patru zile ale Tîrgului de Paşti se va desfăşura cu un generic aparte - Rădăcini, Ramuri şi Frunze, Flori şi Fructe, Vîrfuri, acestea reflectînd simbolic legătura cu tradiţiile, dezvoltarea spirituală, ascensiunea spre divin. Tot pe Insula Paştelui îşi va prezenta expoziţia de produse pascale partenerul Tîrgului – compania FRANZELUŢA, a subliniat Arcadie Andronic.

Fiecare zi a Tîrgului va începe cu prezentarea unei legende la temă şi va continua cu o diversitate de activităţi pentru cei mari şi cei mici - master-class-uri de confecţionare a ilustratelor cu motiv pascal şi a cadourilor de Paşti, a lumînărilor decorative, a cutiuţelor şi pungilor pentru cadouri, ateliere de confecţionare a cerceilor şi altor decoraţiuni, diverse concursuri cu premii. Organizatorul acestor activităţi este asociaţia obştească FILOCALIA, un alt partener al Tîrgului.

De asemenea, în fiecare zi vizitatorii vor beneficia de un bogat program artistic. La Tîrg vor evolua Ansamblul etno-folcloric "Iedera", condus de surorile Osoianu, Corul bisericesc de copii "Îngeraşii" din Costeşti, Ialoveni şi alţii.

Tîrgul cadourilor de Paşti EASTER FAIR 2014 este organizat de CIE Moldexpo.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

tirg , Paste , Moldexpo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1213 locuitori

Ceadîr este un sat şi comună din raionul Leova. Ceadîr este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Leova și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1213 oameni. Satul Ceadîr a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.