30 aprilie 2014, 14:30 Realitatea moldovenească views 11473
Serviciul Vamal va lucra în regim alert de sărbători
Foto: noi.md
30 aprilie 2014, 14:30 Realitatea moldovenească views 11473

Serviciul Vamal va lucra în regim alert de sărbători

Din cauza unei perioade mai lungi a zilelor de odihnă cuprinse în intervalul 1-4 mai, pentru prevenirea aglomerărilor din posturile vamale de frontieră şi oferirea serviciilor de calitate cetăţenilor, Serviciul Vamal a dispus o serie de acţiuni adiţionale, menite să asigure un control eficient şi simplificat în posturile vamale amplasate la frontieră, astfel încît să evite formarea rândurilor de persoane şi a mijloacelor de transport, precum şi să reducă timpul de aşteptare în posturile vamale.

În acest sens, pentru a preîntâmpina aglomerările, controlul efectuat de către colaboratorii vamali va fi unul simplificat la maximum, bazat pe analiza de risc. Mai mult, va fi suplimentat numărul colaboratorilor vamali în toate posturile vamale de frontieră, în special pe sensul de ieşire din ţară. Totodată în cazul în care va fi atestat un număr sporit de mijloace de transport. Fluxul de persoane şi mijloace de transport va fi monitorizat 24 din 24 ore şi, în cazul în care se vor înregistra creşteri semnificative a numărului de călători şi mijloace de transport, colaboratorii vamali aflaţi în rezervă vor fi repartizaţi în funcţie de necesitate, iar traficul va fi redirecţionate pe alte piste de control vamal.

Posturile vamale interne vor activa în regim de lucru optim, şi vor asigura vămuirea mărfurilor importate sau destinate exportului.

Sursa: tv7.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
5297 locuitori

Olăneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Olăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 27 km de orașul Ștefan Vodă și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5297 de oameni. Satul Olănești este menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.