27 mai 2014, 16:37 Realitatea moldovenească views 7950
Pînă la sfîrşitul anului moldovenii vor afla  datele preliminare ale recensămîntului populației
Foto: tv7.md
27 mai 2014, 16:37 Realitatea moldovenească views 7950

Pînă la sfîrşitul anului moldovenii vor afla datele preliminare ale recensămîntului populației

Datele preliminare ale recensămîntului vor fi publicate în luna decembrie anul curent, iar cele finale – în cel puţin 27 de luni. Directorul Biroului Naţional de Statistică, Lucia Spoială, a spus că, în cîteva zile, va fi făcut public procentul de acoperire şi recenzare.

Perioada de recensămînt a cuprins 12-25 mai şi nu va fi prelungită, aşa cum a apărut în unele surse mass-media. Pe parcursul celor două săptămîni de recenzare, circa o mie de persoane au apelat pentru concretizări, iar circa 200 – cu plîngeri.

Recenzorii care au comis încălcări riscă să nu fie remuneraţi pentru munca prestată. Lucia Spoială a spus, la o conferinţă de presă, că unii recenzori nu au reuşit să recenzeze toate persoanele pe care le aveau pe listă din cauză că unii respondenţi ofereau răspunsuri, după care chemau recenzorul acasă de cîteva ori pentru a corecta răspunsurile, supunîndu-l, astfel, la un efort dublu.

Directorul BNS a mai spus că, timp de două săptămîni, de pe 16-29 iunie, 100 de recenzori vor efectua ancheta de control, adică vor merge la cîteva gospodării, pentru a verifica respectarea metodologiei de efectuare a recensămîntului. Ancheta de control se va axa pe compatibilitatea, securitatea calitativă a acestei acţiuni.

Dacă vor exista 2 chestionare pe aceeaşi persoană, de exemplu unul completat de un membru al familiei şi altul de persoana vizată, va prevala dosarul completat în localitatea unde persoana lucrează, studiază şi locuieşte.

Marja de eroare a recensămîntului va fi de +/- 6%.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

recensamint , Moldova , populatia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
424 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Albota de Jos, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Taraclia și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 424 de locuitori. Satul Hîrtop a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.