02 iunie 2014, 15:57 Realitatea moldovenească views 8184
Vinurile moldoveneşti – medaliate la
Foto: privatewine.ro
02 iunie 2014, 15:57 Realitatea moldovenească views 8184

Vinurile moldoveneşti – medaliate la "International Wine Contest Bucharest 2014"

9 medalii de aur şi 28 de argint au obţinut vinificatorii moldoveni la prestigiosul concurs specializat "International Wine Contest Bucharest 2014" ce a avut loc între 22 şi 25 mai la Bucureşti. Potrivit unui comunicat al "Oficiului Naţional al viei şi vinului", alte 56 de vinuri au reuşit să ia punctajul necesar pentru a mai obţine medalii de aur sau argint, însă din cauza unor limite impuse de organizaţia internaţională de profil, nu au mai fost asigurate.

În total, la concursul organizat sub egida Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului, s-au înscris 712 probe din 19 ţări. Cele mai bune vinuri însă, au fost stabilite de un juriu internaţional format din 21 de persoane din 13 ţări - Franţa, Hong Kong, Moldova, Bulgaria, Columbia, Italia, Polonia, SUA, Slovacia, Elveţia, Croaţia, România şi Germania.

Participarea vinificatorilor moldoveni a fost organizată de către "Oficiului Naţional al Viei si Vinului" din Moldova.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

degustare , concurs , Romania , Moldova , vin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
387 locuitori

Coşeni este un sat din cadrul comunei Negurenii Vechi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 387 de oameni. Satul Coșeni a fost menționat documentar în anul 1546.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.