06 iunie 2014, 15:18 Realitatea moldovenească views 9856
Produsele autohtone vor promova imaginea Moldovei
Foto: trm.md
06 iunie 2014, 15:18 Realitatea moldovenească views 9856

Produsele autohtone vor promova imaginea Moldovei

Produsele alimentare fabricate în Moldova ar putea promova imaginea ţării noastre peste hotare, dar şi să stimuleze turismul în Moldova. În acest sens urmează să fie implementat un nou proiect care va înregistra denumirile produselor după specificul regional sau local.

Inițial proiectul va fi aplicat în regim de testare în raionul Călărași. Experții din Polonia, țară în care înregistrarea denumirilor de origini este la nivel înalt, îi vor instrui pe antreprenori, fermieri, dar și pe reprezentanții autorităților locale cum să înregistreze un produs autohton specific regiunii lor. Prin urmare, în cadrul proiectului, vor fi identificate două produse care, ulterior, vor servi drept exemplu. Acestea pot fi preparate culinare, precum gemurile, preparate din carne sau brînză, dar și alte produse alimentare din localitate cum ar fi mierea de albine, nucile, ceaiurile medicinale și altele.

Experții susțin că înregistrarea denumirilor protejate va stimula promovarea produselor autohtone, contribuind astfel la conservarea și dezvoltarea patrimoniului rural al Moldovei.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1525
Populaţia:
4184

Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.