24 iulie 2014, 14:16 Realitatea moldovenească views 6720
Vinurile moldovenești vor fi prezentate în SUA
Foto: publika.md
24 iulie 2014, 14:16 Realitatea moldovenească views 6720

Vinurile moldovenești vor fi prezentate în SUA

11 companii de top din Moldova vor pleca, la finele săptămînii, în Statele Unite ale Americii pentru a-şi prezenta producţia.

Astfel, în decurs de cinci zile, agenţii economici moldoveni vor vizita diferite regiuni ale ţării, unde vor avea întrevederi cu importatori şi comercianţi de vinuri din SUA. În Washington şi New York vor avea loc întrevederi informale, cu participarea celor mai buni sommelieri, care vor da o apreciere vinurilor moldoveneşti şi vor relata despre specificul acestora. Din delegaţie vor face parte reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi ai Oficiului Naţional al Viei şi Vinului. Pe ordinea de zi a vizitei include întrevederea vinificatorilor moldoveni cu funcţionari din administraţia SUA.

Vizita vinificatorilor moldoveni are loc la iniţiativa secretarului de stat al SUA, John Kerry, care la începutul anului vizitase Moldova. Înaltul oficial a degustat vinurile moldoveneşti şi a declarat să le va promova activ pe piaţa SUA.

Potrivit datelor USAID CEED II, SUA a exportat în 2013, 3,4 miliarde de litri, la un preţ mediu de 8 de dolari pe sticlă. În aceeaşi perioadă, Moldova a exportat 38 de mii de decalitri de vin de struguri, în valoare de 826 mii dolari, cu 60% mai puţin decît în 2012.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

vin , Moldova , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1975
Populația:
106 locuitori

Tudoreşti este un sat din cadrul comunei Bucuria, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Tudorești a fost înființat în anul 1975.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.