04 august 2014, 16:02 Realitatea moldovenească views 10789
04 august 2014, 16:02 Realitatea moldovenească views 10789

Expert: Perspectivele vinului moldovenesc pot fi fantastice


Foto: whatareyoudrinking.net

Vinurile din Republica Moldova cu siguranță ar putea pretinde la un loc pe lista de vinuri, în cazul în care li se dă o șansă. De această părere este expertul în vinuri din New York, Christy Canterbury.

„Perspectivele pentru vinurile albe seci pot fi fantastice", a menționat expertul într-un comentariu pentru National Public Radio, citat de agora.md.

Cel mai mare obstacol ar fi percepția care persistă în rîndul multor importatori că fostele republici sovietice sunt „niște țări rustice care nu știu ce fac". Potrivit lui Canterbury, Republica Moldova a depășit această reputație întrucît vinificatorii moldoveni folosesc cele mai noi tehnologii, iar „locurile de producție sînt excelente".

În ultimul său tur, Canterbury a gustat 13 vinuri moldovenești. 11 din 13, spune ea, „au fost foarte bune". (Celelalte două au fost „bune, dar nimic deosebit pentru a le dedica cîteva cuvinte".)

Un alt mare obstacol pentru producătorii moldoveni este piața aglomerată de vinuri care face ca magazinele să expună vinurile moldovenești în secțiunea „Alte regiuni" în partea din spate, sau pe raftul de jos. Canterbury recomandă producătorilor moldoveni să se concentreze pe promovarea soiurilor de vinuri locale, cum ar fi Feteasca Albă și Feteasca Neagră, pentru că puțini le produc.

Problema esențială, însă, se ascunde în faptul că Moldova rămîne în obscuritate. „Vinificatorii moldoveni au nevoie de ceva pentru a atrage atenția cumpărătorilor; ceva care le va da vinurilor moldovenești o identitate, și le va face memorabile", mai susține expertul.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

export , SUA , Moldova , vin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1945
Populația:
14277 locuitori
Logo

Codru este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 14277 de oameni Chișinău și a fost înființată în anul 1945.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.