08 august 2014, 12:18 Realitatea moldovenească views 12775
În R. Moldova o serie de medicamente vor fi retrase din farmacii
Foto: desteptarea.ro
08 august 2014, 12:18 Realitatea moldovenească views 12775

În R. Moldova o serie de medicamente vor fi retrase din farmacii

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale va retrage din farmaciile din Moldova medicamentele care conţin domperidonă de 10 şi 60 de miligrame după ce o hotărâre finală a fost luată de către Comisia Europeană. Un ordin de retragere a loturilor va fi semnat în aceste zile, notează Radio Moldova Actualităţi.

Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a primit decizia Comisiei Europene în privința revocării autorizației naționale de introducere pe piață a medicamentelor care conțin domperidonă.

Șeful serviciului de presă al instituției, Ion Surdu, a comunicat, citat de Radio Moldova Actualități, că un proiect de ordin urmează să fie expediat Ministerului Sănătății pentru a fi semnat.

Comisia Europeană a luat decizia de a retrage autorizația în cazul medicamentelor care conțin domperidonă, după ce autoritatea de profil din Franța a anunțat că 100 de persoane ar fi decedat subit după ce le-au consumat, iar Belgia a solicitat Comitetului de Farmacovigilență să înceapă o reevaluare.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

medicamente , farmacii , Moldova

Comentarii

 (2)
  • #2 apk Răspunde Citează selecţia

    А от чего (для чего) эти препараты?

  • #1 farmacist Răspunde Citează selecţia
     Препараты содержащие Домперидон до сих пор свободно продаются во всех аптеках города Кишинева
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1692
Populația:
21 locuitori

Pojarna este un sat din cadrul comunei Sinești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 74 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de locuitori. Satul Pojarna a fost menționat documentar în anul 1692.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.