01 septembrie 2014, 10:41 Realitatea moldovenească views 10541
Plăcinta preparată la Festivalul Diasporei a fost propusă pentru Cartea Recordurilor
Foto: tv7.md
01 septembrie 2014, 10:41 Realitatea moldovenească views 10541

Plăcinta preparată la Festivalul Diasporei a fost propusă pentru Cartea Recordurilor

Pofticioşii din toată Moldova au fost invitaţi în această după-amiază la un complex cultural din raionul Străşeni acolo unde a fost pregătită cea mai mare plăcintă cu mere şi nuci din ţară. Curioşi, mii de oameni au venit la eveniment şi au făcut coadă ca să guste din desert.

Pentru pregătirea plăcintei a fost nevoie de 150 de kg de mere şi 40 de kg de nuci. Ministrul Agriculturii a făcut-o pe bucătarul-şef, iar premierul, prezent şi el la eveniment, a mărturisit că găteşte plăcinte pentru prima dată.

După ce aluatul a fost întins, plăcinta a fost umplută cu mere şi nuci şi a fost întinsă pe o tavă ce avea un diametru de peste doi metri.

În mai puţin de o oră desertul, cu o lungime de 50 de metri, a fost gata.

Plăcinta cu mere şi nuci gătită în cadrul Zilelor Diasporei a fost numită simbolic "Plăcinta care ne uneşte". Astfel, autorităţile au vrut să-şi arate sprijinul faţă de producătorii agricoli autohtoni, afectaţi de embargoul rusesc.

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

embargo , fermieri , Moldova , alimentatie , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
597 locuitori

Alexeuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 597 de oameni. Satul Alexeuca a fost menționat documentar în anul 1852.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.