09 septembrie 2014, 16:32 Realitatea moldovenească views 7897
SIS „a elaborat o hartă a riscurilor și amenințărilor securității statului”
Foto: elldor.info
09 septembrie 2014, 16:32 Realitatea moldovenească views 7897

SIS „a elaborat o hartă a riscurilor și amenințărilor securității statului”

Într-o situaţie regională „complicată" cum o califică directorul Serviciului moldovean de securitate (SIS) într-un interviu cu Europa Liberă, Serviciul de Informații și Securitate „a elaborat o hartă a riscurilor și amenințărilor securității statului".

Mihai Bălan a precizat că „peste 100 de ONG-uri, servicii și organizații, partide, mass-media sînt gata să sfîșie acest pămînt, să rupă în bucăți țara". Şi a precizat că toate sînt monitorizate „în limitele legislației aceste structuri".

„Ce pericol poate fi mai mare decît atunci cînd 10% din teritoriul Republicii Moldova este ocupat de formațiuni separatiste, staționează ilegal trupe străine, sînt organizate anumite grupări care se ocupă cu contrabanda, crime organizate etc.", a mai declarat directorul SIS în interviul pentru Europa Liberă.

Sursa: www.europalibera.org

Cuvinte cheie:

SIS , securitate , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
862 locuitori

Tartaul de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Tartaul de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 862 de oameni. Satul Tartaul de Salcie a fost menționat documentar în 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.