16 septembrie 2014, 16:56 Realitatea moldovenească views 7848
Moldovenii cheltuiesc mai mulţi bani decît cîştigă
Foto: vzglead.md
16 septembrie 2014, 16:56 Realitatea moldovenească views 7848

Moldovenii cheltuiesc mai mulţi bani decît cîştigă

Moldovenii cheltuiesc mai mulţi bani decît cîştigă. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în al doilea trimestru al acestui an, fiecare cetăţean al ţării noastre a cheltuit lunar în medie peste 1 800 de lei, cu aproape 100 de lei mai mult, decît au cîştigat.

Datele Biroului Naţional de Statistică arată că moldovenii cheltuiesc cei mai mulţi bani pentru produse alimentare, aproximativ 45 la sută din tot ce cîştigă. Pentru întreţinerea locuinţei a fost direcţionată aproape a cincea parte din venituri, iar puţin peste 10 la sută din bani sunt alocaţi pentru haine şi încălţăminte. În topul cheltuielilor intră şi plăţile pentru serviciile de sănătate şi cele de telefonie.

Potrivit datelor, cei mai mulţi moldoveni trăiesc din salariu. Astfel, 43 la sută din venituri provin din plata pentru munca prestată. A doua sursă o reprezintă alocaţiile sociale, iar peste 17 la sută din bugetul casnic sunt transferuri de la moldovenii care muncesc în străinătate.

În al doilea trimestru al acestui an, cheltuielile moldovenilor au crescut cu aproximativ 3% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013.

Sursa: ru.publika.md

Cuvinte cheie:

statistica , economie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
956 locuitori

Camencea este un sat din cadrul comunei Donici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Orhei și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Camencea a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.