09 octombrie 2014, 15:46 Realitatea moldovenească views 7616
În R. Moldova va fi creat Inspectoratul Şcolar Naţional
Foto: moldpres.md
09 octombrie 2014, 15:46 Realitatea moldovenească views 7616

În R. Moldova va fi creat Inspectoratul Şcolar Naţional

În Republica Moldova va fi creat Inspectoratul Şcolar Naţional. Guvernul a aprobat astăzi Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea acestuia, informează MOLDPRES.

Potrivit Regulamentului, Inspectoratul va fi subordonat Ministerului Educaţiei şi va avea drept scop promovarea, monitorizarea şi evaluarea implementării politicii de stat în domeniul învăţămîntului general.

Maia Sandu, ministru al Educaţiei, a declarat la şedinţa Guvernului că Inspectoratul Şcolar va fi responsabil de evaluarea activităţii instituţiilor de învăţămînt general, de acreditarea acestora şi de evaluarea activităţii cadrelor didactice. Hotărîrea Guvernului cu privire la crearea Inspectoratului se va pune în aplicare începînd cu data de 1 decembrie curent.

Crearea Inspectoratului Şcolar Naţional este prevăzută în Codul Educaţiei, care a fost promulgat recent de şeful statului Nicolae Timofti şi urmează a fi publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

scoala , Moldova , reforma

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
2190 locuitori

Petrunea este un sat şi comună din raionul Glodeni. Petrunea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2190 de oameni. Satul Petrunea a fost înființat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.