24 noiembrie 2014, 14:15 Realitatea moldovenească views 7098
CSS: Există partide care acţionează împotriva intereselor RM
24 noiembrie 2014, 14:15 Realitatea moldovenească views 7098

CSS: Există partide care acţionează împotriva intereselor RM

"Există persoane publice şi partide politice care acţionează împotriva intereselor Republicii Moldova". Declaraţia aparţine purtătorului de cuvînt al preşedintelui, Vlad Ţurcanu, şi vine după ce Consiliul Suprem de Securitate a fost convocat în şedinţă, ca urmare a unor ameninţări la integritatea şi stabilitatea ţării.

"Toate instituţiile statului ce vizează domeniul securităţii au primit recomandări, astfel încît să acţioneze, fără ca cetăţenii să fie îngrijoraţi. În cadrul şedinţei au fost vizate anumite persoane, partide, care nu se includ în procedurile legale", a zis purtătorul de cuvînt al şefului statului, Vlad Ţurcanu.

Fiind întrebat dacă unii concurenţi electorali ar reprezenta un pericol la adresa securităţii statului, Vlad Ţurcanu a dat asigurări că instituţiile responsabile au în vedere asemenea acţiuni.

"Deocamdată, dacă nu a fost exclus nici un concurent electoral, nu s-au întrunit toate măsurile pentru a face acest lucru. Dar, asta nu înseamnă că nu au existat pînă acum, şi au fost documentate cazuri în care acţiuni ale unor concurenţi au fost la limită", a zis el.

Serviciul de Informaţii şi Securitate a emis un comunicat în care a avertizat despre intensificarea activităţii grupărilor extremiste, în ajunul alegerilor parlamentare. Instituţia a anunţat că întreprinde măsurile necesare pentru prevenirea şi contracararea riscurilor.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

alegeri , partide , Moldova , SIS

Comentarii

 (1)
  • #1 ion Răspunde Citează selecţia
    ДА ЕСТЬ. ЭТО ПРАВЯЩИЙ АЛЬЯНС КОТОРЫЙ ПРОДАЁТ СТРАНУ!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
8 locuitori

Iagorlîc este un sat din cadrul comunei Goian din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dubăsari și la 58 km de Chișinău. Populaţia satului Iagorlîc alcătuia 8 oameni în anul 2011. Satul Iagorlîc a fost menționat documentar în anul 1574.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.