06 februarie 2015, 11:12 Realitatea moldovenească views 8786
06 februarie 2015, 11:12 Realitatea moldovenească views 8786

Mihai Ghimpu: Nu vom vota acest Guvern


Foto: trm.md

Guvernul Leancă va fi votat numai în cazul în care există o alianţă PL-PLDM-PDM. Noi nu putem vota un Guvern din care nu facem parte. Declaraţii în acest sens au fost făcute de liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni televizate.

„O alianță se poate forma maximum în jumătate de oră, experții se așează și pregătesc noul acord, lipsește dorința. Nu este problema în vot. Cum am mai spus, nu se votează Guvernul Leancă, se votează Guvernul PLDM-PDM-PCRM. Noi niciodată nu am avut un vot cu comuniștii. Odată ce alegerea președintelui Parlamentului, vicepreședinților, membrilor Comisiilor a fost făcută cu votul PCRM, noi nu mai avem ce face, fiindcă alianța este anunțată prin votul comuniștilor. E posibil în cazul în care se renunță la acordul PLDM-PDM. Noi am vrut și vrem cu ei alianță (PLDM și PDM)", a declarat Mihai Ghimpu.

Președintele PL a afirmat că „Iurie Leancă nu este dorit de PLDM și ulterior va fi demis", iar „un vot pentru o alianță cu comuniștii este o mare problemă pentru PL". „Îl votăm pe Leancă azi, asta nu va da nimic, fiindcă el va fi eliberat peste jumătate de an. Noi cunoaștem că Leancă nu este dorit și este pus la bătaie. Nu este dorit de PLDM. Pentru liberali, un vot pentru o alianță cu comuniștii e o mare problemă. Cum să votezi un Guvern care este subordonat politic și care îndeplinește programul acestor trei partide (PLDM, PDM, PCRM)?. Nu putem să ne asumăm prin vot programul lor. Nu este corect ca să te duci cu comuniștii, dar să învinuiești liberalii și nu este corect să te debarasezi de Leancă, că nu merită lucrul ăsta, și să spui că liberalii nu au votat. PLDM-ul nu-l vrea pe Iurie Leancă, PDM-ul nu-i vrea pe liberali", a spus Mihai Ghimpu.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Mihai Ghimpu , guvern , Iurie Leanca

Comentarii

 (1)
  • #1 kkk Răspunde Citează selecţia
    Пожалуй, он (Г.), прав - дело не в Лянкэ. В данной ситуации Лянкэ всего лишь "козел отпущения", "подставная хромая утка" (lame duck, так прозвали своего бессильного "босса" американцы). Филат, Плахотнюк, Шор, Лупу и вся остальная банда "евро-коммунистов" и "воров в законе" постараются довольно быстро избавиться от Лянкэ и поставить своего "семейного премьера".
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
1083 locuitori

Condrăteşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Curtoaia și Condrăteşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1083 de oameni. Satul Condrătești a fost menționat documentar în anul 1594.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.