13 februarie 2015, 14:14 Realitatea moldovenească views 7357
Ce sfaturi ii da Voronin lui Leanca
13 februarie 2015, 14:14 Realitatea moldovenească views 7357

Ce sfaturi ii da Voronin lui Leanca

Invitat la o emisiune la postul tv N4, liderul comunistilor a declarat ca Iurie Leanca nu mai trebuie sa fie desemnat premier.

Voronin afirma ca discutia de miercuri seara cu Iurie Leanca i-a facut impresia buna. "El s-a demonstrat foarte modest, erudit, n-am nimic impotriva. Noua, fractiunii, ne-a placut discursul lui. El a fost foarte amabil. Noi nu i-am spus ca nu-l vom vota.", afirma politicianul.

Intrebat daca mai are rost ca Iurie Leanca sa candideze la aceasta functie, Voronin a raspuns: "Categoric, nu. Sa nu piarda timpul, sa mearga inainte, e o persoana pregatita, erudit, dar n-are experienta. L-au aruncat deodata in mlastina asta. Lor le da cifra, 4-5 ministri si ei in panica, in "lihoradka", in febra, cauta candidaturile.", afirma liderul PCRM. "Leanca a fost vreodata managaer, a condus vreodata ceva? Sa vii si deodata sa te puna nacealnik?", a adaugat el.

Liderul comunistilor a avut si un sfat pentru Iurie Leanca. "Sa nu-si piarda increderea in perspectiva, sa lucreze activ. El poate avea perspectiva, numai nu asa - peste noapte prim-ministru. N-are rost sa candideze, trebuie sa se stimeze si el pe dumnealui.", a spus acesta.

"Cariera politica a lui Leanca nu s-a incheiat. In PLDM el este loctiitorul lui Filat, nu? Depinde ce decid ei.", a adaugat Voronin.

Vladimir Voronin a vorbit si despre felul in care comunistii vad candidatul la functia de prim-ministru. "Ar fi cel mai rational sa vina un om din business, sa fie din sfera de afaceri, sa fie puternic in economie, sa stie a dirija un colectiv. Guvernul e un colectiv mare.", sustine liderul PCRM.

Sursa: inprofunzime.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1408 locuitori

Romăneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Romăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1408 oameni. Satul Romănești a fost menționat documentar în anul 1813.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.