13 februarie 2015, 14:46 Realitatea moldovenească views 9475
Oazu Nantoi spune ce va urma după nealegerea Guvernului (video)
Foto: unimedia.info
13 februarie 2015, 14:46 Realitatea moldovenească views 9475

Oazu Nantoi spune ce va urma după nealegerea Guvernului (video)

Directorul de programe IPP, Oazu Nantoi avansează mai multe scenarii care pot urma după tentativa eșuată de a acorda vot de încredere din partea deputaților noului Guvern. Opiniile au fost expuse în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

"Scenariul idiot-optimist că se așează la masă trei partide care se declară pro-europene, rupă acest acord din 23 ianuarie, semnează alt acord. Dar realizarea acestui scenariu este zero", consideră Nantoi.

Al doilea scenariu, optimist, poate fi atunci "când după consultările cu fracțiunile parlamentare, iarăși Leancă este desemnat candidat și se prezintă în Parlament, se întâmplă minunea și este votat".

"Scenariul trei când dl Leancă se prezintă în Parlament și nu este votat. Scenariul patru când candidatul X care nu este dl Leancă se prezintă în Parlament și este votat cu voturile PCRM", a mai spus invitatul.

Totuși Nantoi crede că probabilitatea cea mai mare este că va fi propus un alt candidat la funcția de premier. "Atunci ca prin miracol va fi votat de PCRM. Dacă se va întâmpla așa, înseamnă că înainte de semnarea Acordului din 23 ianuarie, a fost acea înțelegere sau cârdășie și noi asistăm la această cârdășie care nu este fixată în Acord. Acest scenariu înseamnă degradare pentru R. Moldova"", a explicat sursa.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

guvern , Moldova , parlament , prim-ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
163 locuitori

Balmaz este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Anenii Noi și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 163 de oameni. Satul Balmaz a fost menționat documentar în anul 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.