13 februarie 2015, 16:08 Realitatea moldovenească views 9668
Produsele moldovenești sînt promovate în Orient (VIDEO)
Foto: agrobiznes.md
13 februarie 2015, 16:08 Realitatea moldovenească views 9668

Produsele moldovenești sînt promovate în Orient (VIDEO)

Zece producători autohtoni de miere, fructe şi legume şi-au expus produsele, la una dintre cele mai mari expoziţii din lume, Gulfood, care are loc în Dubai. Agricultorii au stabilit contacte pentru ca să-şi exporte marfa în Orientul Mijlociu, notează Mesager.

Prezentarea standurilor Moldovei la expoziţie a fost susţinută de Proiectul Competitivitatea Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor.

Câţiva producători de fructe şi legume din Moldova au parcurs un drum de aproape 5000 de km până în Dubai pentru promovarea produselor în cadrul celei mai mari expoziţii de profil din lume.

În unul dintre pavilioanele imense amenajate cu produsele a zeci de ţări din toată lumea, găsim stand-ul Moldovei. Începem cu doi apicultori. Mierea este un produs foarte apreciat în Emiratele Arabe, ceea ce s-a confirmat. Producătorii deja discută eventuale parteneriate cu cei din emirate.

Familia Rotaru de exemplu, a venit la expoziție cu prune cu miez de nucă în ciocolată. S-au bucurat de o atenție sporită. Mulţi dintre agenți se arată interesaţi şi negociază contracte.

Participarea producătorilor moldoveni la expoziţia din Dubai a fost posibilă datorită proiectului ACED, finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională şi Corporaţia Provocările Mileniului.

Proiectul ACED a demarat în anul 2011 şi va dura până în 2016. Participarea producătorilor moldoveni la alte expoziţii susţinute de ACED a generat numeroase relaţii de afaceri şi vânzări de milioane de dolari, conform datelor raportate de participanţi.

Sursa: www.trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3155 locuitori

Bravicea este un sat și comună din raionul Călăraşi. Este unicul sat din comuna cu același nume. Satul Bravicea, pe valea rîului Cula, se află la distanţa de 28 km de orașul Călăraşi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3 155 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.