17 februarie 2015, 14:16 Realitatea moldovenească views 6673
Militarii moldoveni participă la aplicații în Germania
17 februarie 2015, 14:16 Realitatea moldovenească views 6673

Militarii moldoveni participă la aplicații în Germania

Militarii Armatei Naţionale, detaşaţi la exerciţiul multinaţional „Mission Readiness Exercise" (MRE), au început antrenamentele la Centrul de instruire militară din Hohenfels, Germania.

Iniţial, efectivul moldovenesc a participat la şedinţe teoretice şi practice, cu simularea unor accidente cu implicarea autovehiculelor militare, care au avut ca scop pregătirea conducătorilor auto, atît în timpul zilei, cît şi pe timp de noapte. La cea de-a doua etapă a aplicaţiilor, militarii Armatei Naţionale vor fi antrenaţi în exerciţii tactice la nivel de pluton şi companie, în scopul consolidării subunităţilor participante.

Etapa a treia prevede misiuni specifice teatrului de operaţii executate împreună cu militari din Georgia şi SUA.

„Mission Readiness Exercise", desfăşurat în perioada 10-28 februarie curent, este organizat de Corpul de Infanterie Marină a SUA în Europa şi are ca scop evaluarea nivelului de pregătire a subunităţilor pentru rotaţia trupelor, în cadrul operaţiunilor internaţionale.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , militari , armata , Germania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
2461 locuitori

Copăceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gavrilovca, Vladimireuca, Petrovca, Evghenievca, Antonovca și Copăceni. Localitatea este aşezată pe cursul de sus al rîuleţului Ciulucul Mare, la distanța de 7 km de oraşul Sîngerei și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2461 de oameni. Satul Copăceni a fost menționat documentar în anul 1569.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.