20 februarie 2015, 11:03 Realitatea moldovenească views 7418
Leancă își recunoaște greșeala
20 februarie 2015, 11:03 Realitatea moldovenească views 7418

Leancă își recunoaște greșeala

Fostul premier, Iurie Leancă, recunoaște că cea mai mare greșeală a sa ca politician a fost faptul că s-a axat mai mult pe activitatea guvernamentală, ignorând activitatea sa politică. Anunțul a fost făcut în această seară în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la postul Jurnal TV, informează UNIMEDIA.

„M-am închis în găoacea mea și m-am axat doar pe activitatea mea guvernamentală. Un politician trebuie să comunice cu oamenii, inclusiv cu opoziția, care reprezintă o componentă importantă în societate. Trebuia să am discuții mai active cu partidele politice, inclusiv cu PCRM și PSRM", a declarat Leancă.

Totodată, fostul premier spune că mereu a insistat pentru un Guvern majoritar și a mizat până în ultimul moment pe votul liberalilor. Mai mult, Leancă spune că era gata să-și asume angajamentul în scris în fața PL, că își va da demisia dacă nu va fi creată o alianță majoritară.

„Noi am vorbit nu o dată de faptul ca să lăsăm ușa deschisă liberalilor. Îmi pare rău că nu am ajuns să discutăm și cu socialiștii. Cu PL am avut o discuție bună, am pornit de la ideea foarte clară și am insistat mereu pentru o coaliție majoritară", a precizat Leancă.

De asemenea, deputatul PLDM a reiterat că își va anunța decizia referitor la cariera sa politică după ce va discuta cu societatea civilă, dar și după ce se va consulta colegii de partid. „Am zis ca iau o pauză de a reflecta, am fost la mine acasă, la cei care mă cunosc de mici. Nu exclud absolut nimic. Eu analizez, nu exclud absolut nimic, peste 6-7 zile voi avea un răspuns clar și echivoc. Acum nu sunt pregătit", a spus Iurie Leanca.

UNIMEDIA amintește că, fostul premier Iurie Leancă nu a votat pentru Cabinetul Gaburici, motivând că nu a vrut să voteze alături de PCRM un Guvern minoritar. În replică, liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că Leancă a avut probleme cu disciplina la partid și că acțiunile acestuia „sunt cel puțin stranii".

Sursa: unimedia.info

Comentarii

 (1)
  • #1 Lion Răspunde Citează selecţia
    После драки кулаками не машут. Да и он подписывал приказ о выводе болле милларда долларов из Молдовы. Кто украл деньги из Молдовы? Он молчал в Парламенте. Нужно посадить в тюрьму такого премьера, а не жалеть его. И нужно быть твердым, решительным и честным. Воры нМолдове не нужны! Воры должны сидеть в тюрьме. А потом проблема с леем молдавским в стране. Надло работать, а не воровать и мямлить себе под нос! Лянкэ больше вреда нанес Молдове чем пользы! Не видно никаких реформ в Истиции, МВД и Прокуратуре. Везде бандиты в законе и особенно в банковской сфере! Габурич не лучше. Он даже не знает цену картошки, масло растит. и слив., а также газа в Молдове! Толку мало с него. Один хуже другого. Нужен сюда премьер типа Андропова в СССР. А это так воры и девушки! Надежда на француза Бриде министра экономики, хотя он был аудиором банков Шора. Страшно за страну! Вокруг воры, а сажают в тюрьмы невиновным людей! Не надо плакать за Лянкэ. Обычный вор в огромных масштабах.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
1884 locuitori

Hăsnăşenii Mari este un sat şi comună din raionul Drochia. Hăsnăşenii Mari este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Drochia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1884 de oameni. Satul Hăsnăşenii Mari a fost menționat documentar în anul 1459.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.