03 aprilie 2015, 16:48 Realitatea moldovenească views 9493
Parlamentul a aprobat medalia comemorativă 70 de ani de la victoria asupra fascismului
Foto: may9.ru
03 aprilie 2015, 16:48 Realitatea moldovenească views 9493

Parlamentul a aprobat medalia comemorativă 70 de ani de la victoria asupra fascismului

Legislativul a adoptat, în şedinţa plenară de vineri, proiectul de lege privind aprobarea medaliei comemorative „70 de ani de la victoria asupra fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial". Distincţia comemorativă a fost aprobată cu votul a 77 de deputaţi.

Viceministrul Apărării, Alexandru Cimbriciuc, a spus de la tribuna centrală a Parlamentului că denumirea finală a medaliei comemorative a fost recomandată de către Centrul Național de Terminologie.

„Modelul ajustat al medaliei respective nu necesită alocări de mijloace financiare suplimentare", a menționat Alexandru Cimbriciuc, specificând, la solicitarea deputatului comunist Vladimir Voronin, că în varianta finală a medaliei nu se regăsește imaginea unei coroane, care a fost propusă inițial.

Dimensiunea medalionului este de 30 de milimetri. Inscripția pe medalie va fi cu majuscule.

La elaborarea machetei medaliei comemorative „70 de ani de la victoria asupra fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial" au contribuit Comisia Națională de Heraldică, Centrul Național de Terminologie și Ministerul Apărării.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

război , medalie , victorie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
163 locuitori

Pocrovca este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 163 de oameni. Satul Pocrovca a fost menționat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.