22 aprilie 2015, 16:20 Realitatea moldovenească views 6649
Moldova trece de la televiziunea analogică la cea digitală
22 aprilie 2015, 16:20 Realitatea moldovenească views 6649

Moldova trece de la televiziunea analogică la cea digitală

Republica Moldova va trece de la televiziunea analogică la cea digitală începînd cu data de 17 iunie curent. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Tranziția are loc datorită faptului că Republica Moldova și-a asumat un angajament internațional, în cadrul Acordului de la Geneva din 2006, care presupune că toate țările semnatare vor trece de la televiziunea analogică la cea digitală.

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a declarat în cadrul ședinței Executivului, că tranziția se va efectua treptat, în decurs de 3-4 ani. Astfel, începînd din 17 iunie, pe teritoriul țării va exista atît televiziunea analogică, cît și cea digitală.

Preţul unui adaptor, care permite recepţionarea emisiei digitale la un televizor obişnuit, este de aproximativ 40 de euro.

Televiziunea digitală se caracterizează prin calitatea mai bună a imaginii, mai multe programe TV, sunet stereo, imagini HD (de înaltă definiţie) şi posibilitatea de a privi filme cu cîteva coloane sonore sau subtitrate în mai multe limbi.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

televiziune , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
2087 locuitori

Cernoleuca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Cernoleuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe pîrâul Cubolta, la o distanță de 15 km de orașul Dondușeni și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2087 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cernoleuca datează din anul 1546.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.