04 mai 2015, 10:45 Realitatea moldovenească views 6784
Moldova va extinde comerţul cu Bolivia şi alte ţări din America Latină
Foto: primamedia.ru
04 mai 2015, 10:45 Realitatea moldovenească views 6784

Moldova va extinde comerţul cu Bolivia şi alte ţări din America Latină

Moldova intenţionează să extindă relaţiile comercial-economice cu Bolivia şi alte ţări din America Latină, precum şi să valorifice la maximum potenţialul existent al relaţiilor bilaterale în domeniul agriculturii şi industriei vinicole. Acest fapt l-a declarat viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldovei, Tudor Ulianovschi, în cadrul consultărilor interministeriale bilaterale, organizate pentru prima oară între Moldova şi Bolivia şi susţinute în oraşul La Paz în perioada 28 aprilie – 1 mai, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului MAEIE, consultările moldo-boliviene s-au desfăşurat pentru prima oară în istoria acestor ţări, care au stabilit relaţiile diplomatice în 1996. În cadrul consultărilor au fost discutate chestiunile ce ţin de cooperarea politico-economică a Moldovei cu ţările din America Latină prin prisma activizării diplomaţiei economice a Moldovei, precum şi chestiunile privind cooperarea multilaterală.

Partea boliviană a fost reprezentată la consultări de ministrul de Externe şi adjunctul lui responsabil pentru comerţul exterior. În cadrul vizitei Tudor Ulianovshi a mai susţinut un şir de întrevederi bilaterale cu ministrul Culturii şi Turismului al Boliviei, preşedintele Camerei de Comerţ a acestei ţări, precum şi guvernatorul oraşului Santa Cruz, care se consideră unul dintre cele mai mari centre comerciale în America Latină.

În cadrul întrevederilor s-a discutat problematica diplomaţiei economice prin examinarea posibilităţilor de deschidere şi încurajare a noilor sfere de cooperare comercial-economică cu unele ţări din America Latină pe calea valorificării maximale a potenţialului existent al relaţiilor bilaterale, în special în domeniul agriculturii şi industriei vinicole.

Diplomatul moldovean a prezentat posibilităţile investiţionale şi sectoarele-cheie ale economiei Moldovei în cadrul unei întrevederi cu un grup de businessmeni la Camera de Comerţ a Boliviei, care a manifestat interesul sporit al unor companii latino-americane pentru Moldova.

Drept urmare, preşedintele Camerei de Comerţ a Boliviei şi-a exprimat disponibilitatea de a organiza în iunie-iulie o vizită oficială la Chişinău. a Misiunii economice a antreprenorilor latinoamericani, interesate de dezvoltarea cooperării cu Moldova în domeniul industriei vinicole, industriei alimentare şi de procesare a cărnii, precum şi a construcţiilor.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , comert , America Latină

Comentarii

 (1)
  • #1 k5215t Răspunde Citează selecţia
    И чем же Молдова собирается торговать с Боливией? Мамалыгой?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2385 locuitori

Bumbăta este un sat şi comună din raionul Ungheni. Bumbăta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2385 de oameni. Satul Bumbăta a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.