14 mai 2015, 16:07 Realitatea moldovenească views 12440
Chirtoca promite să construiască o întreprindere pentru sortarea și prelucrarea deșeurilor (FOTO)
14 mai 2015, 16:07 Realitatea moldovenească views 12440

Chirtoca promite să construiască o întreprindere pentru sortarea și prelucrarea deșeurilor (FOTO)

Candidatul la postul de primar general al Chișinăului Vasili Chirtoca s-a întîlnit cu colectivul uneia dintre cele mai principale întreprinderi ale capitalei, Î.M. Regia Autosalubritate, relatează NOI.md. La întîlnire, care a avut loc la ora 07.30, pînă la începerea turei de muncă, în dimineața zilei de joi, 14 mai, Vasili Chirtoca a fost susținut de candidatul din partea PCRM la postul de consilier municipal Eduard Mușuc.

Pentru discuțiile cu viitorul primar general s-a adunat întreaga tură de zi a Întreprinderii Autosalubritate – circa o sută de muncitori și administratori. Oaspeții au fost întîmpinați de vicedirectorul întreprinderii Victor Sergheenco.

Vasili Chirtoca le-a povestit despre planurile de revigorare și dezvoltare a infrastructurii capitalei. Totodată, el a menționat că noua echipă a primăriei capitalei își va concentra eforturile îndeosebi asupra protecției mediului înconjurător al orașului. „Ideea construcției în suburbie a unei întreprinderi pentru sortarea și prelucrarea deșeurilor, lansată de nenumărate ori în diferite timpuri, dar nerealizată, neapărat va fi transpusă în viață de echipa noastră, a promis Vasili Chirtoca. Noi, de asemenea, vom restabili, acționînd în complex, lacurile și parcurile din capitală. Și primul pas va fi interzicerea categorică și absolută a construcțiilor în zonele verzi", a specificat Chirtoca.

Răspunzînd la întrebările celor adunați despre planurile concrete de stopare a exodului continuu de tineret și specialiști din Chișinău și Moldova, Vasili Chirtoca a împărtășit ideea privind crearea în capitală a unei companii mari de ipotecă: „Spre deosebire de creditele ipotecare existente, care nu pot fi numite altfel decît o capcană a datoriilor, noi vom reuși, cu sprijinul partenerilor noștri, cu care colaborăm demult și eficient, să asigurăm acordarea locuitorilor capitalei și, în primul rînd, tinerilor specialiști, a creditelor pe termen lung, pe un termen de 25 de ani, cu o dobîndă de cel mult 7 la sută anual", a explicat Chirtoca.

Încheind discuția cu alegătorii, Vasili Chirtoca le-a mulțumit angajaților Întreprinderii Autosalubtitate pentru posibilitatea de a comunica într-o atmosferă informală și și-a exprimat speranța că colectivul de lucru îl va susține în lupta sa pentru oraș.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

2015 , alegeri , Chisinau , primaria , Vasilii Chirtoca

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
5013 locuitori

Copanca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Copanca și Valea Verde. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Căușeni și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5013 oameni. Satul Copanca a fost menționat documentar în anul 1527.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.