21 mai 2015, 10:36 Realitatea moldovenească views 10281
Liderii tineretului din R. Moldova susțin expulzarea cetățeanului României Gheorghe Simion (Video)
21 mai 2015, 10:36 Realitatea moldovenească views 10281

Liderii tineretului din R. Moldova susțin expulzarea cetățeanului României Gheorghe Simion (Video)

Liderii organizațiilor obștești au chemat tineretul să se consolideze pentru protejarea statalității Moldovei și principiului supremației legii. Apelul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă speciale de către liderul Mișcării de tineret „Voievod", Nicolae Pascaru, liderul Uniunii Național Democratice, Viorel Fortună, al Clubului patriotic „Eu sînt moldovan, Eu grăiesc moldoveneşte", Ion Muntean, și al Mișcării „Scutul Moldovei", Oleg Martîniuc, relatează NOI.md.

Liderii organizațiilor și mișcărilor de tineret i-au îndemnat pe cetățenii tineri ai Moldovei să se unească pentru susținerea principiului supremației legii și protecției statalității țării. Cei prezenți au condamnat acțiunea unioniștilor care în seara zilei de 17 mai au blocat autostrada M1 în regiunea punctului de trecere internațional „Leușeni-Albița" la frontiera cu România.

Activiștii și-au exprimat nedumerirea în legătură cu inactivitatea structurilor competente, acestea, în opinia lor, fiind pasive în cercetarea acestui incident, care, după cum s-a exprimat Ion Muntean, „a pus în pericol securitatea frontierei de stat".

După cum a specificat Nicolae Pascaru, „dacă acești oameni nu vor fi pedepsiți astăzi, mîine ei vor putea să-l insulte pe oricine care nu le împărtășește ideile".

Liderii tineretului s-au pronunțat pentru susținerea hotărîrii autorităților Moldovei privind expulzarea din țară a liderului organizației unioniste „Acțiunea 2012", cetățeanului României Gheorghe Simion. În opinia activiștilor sociali, România vecină, care declară despre relațiile de prietenie și buna vecinătate cu Moldova, precum și susține nominal vectorul european dezvoltarea țării noastre, „își face paralel propriul joc în spațiul regional", a spus Viorel Fortună.

El a adăugat că anume în România sînt pregătite, susținute și finanțate persoanele care sînt inamici ai statalității moldovenești și fac propagandă antistatală direct pe teritoriul Moldovei. „În Moldova toți trebuie să execute legile țării noastre", a specificat Ion Muntean.

În pofida pasivității organelor Republicii Moldova în chestiunea investigării cazului de blocare a autostrăzii M1 în regiunea frontierei de stat în seara zilei de duminică, Nicolae Pascaru a mulțumit serviciilor secrete și MAI-ului Republicii Moldova pentru o poziție corectă în protecția intereselor statului: „Ne bucură faptul că organele funcționează corect, rapid și profesional nu doar cu așa paraziți cum este Gheorghe Simion, dar îi găsesc și trimit operativ acasă pe reprezentanții Rusiei și ai unor alte țări, care nu vin în vacanță, ci să facă propagandă împotriva statalității Moldovei, a spus președintele Mișcării de tineret „Voievod". Nu sîntem antiromâni, sîntem pentru ca la noi să nu vină provocatorii. Iar în Moldova trebuie să fie respectată supremația legii", a specificat Pascaru.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (2)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
202 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Cazangic, raionul Leova. Localitatea Frumu;ica se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 202 oameni. Satul Frumușica a fost atestat documentar în anul 1894.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.