28 mai 2015, 12:32 Realitatea moldovenească views 6047
Moldova a semnat contracte pentru livrarea vinurilor și divinurilor în Kostroma
28 mai 2015, 12:32 Realitatea moldovenească views 6047

Moldova a semnat contracte pentru livrarea vinurilor și divinurilor în Kostroma

Producția alcoolică a companiilor moldovenești „Chirsovo" și „Tircom" va fi exportată în regiunea Kostroma, Rusia, informează NOI.md.

Contractele respective au fost semnate după degustarea producției alcoolice a acestor companii, care a fost organizată de Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, în comun cu administrația oraşului Kostroma și reprezentanții diasporei moldovenești din regiune.

În cadrul evenimentului a fost prezentat potențialul economic al Republicii Moldova, expoziția articolelor textile fabricate de întreprinderile „Infinitextil" şi „Steaua-Reds".

Potrivit surselor din cadrul Ambasadei Moldovei în Rusia, la eveniment agenții economici au avut posibilitatea de a discuta cu reprezentanții ministerelor și agențiilor de profil, Camerei de Comerţ şi Industrie, rețelelor comerciale și companiilor de comerț angro din regiune, oportunităţile de extindere a cooperării. Importanţa dezvoltării colaborării regiunii cu Republica Moldova în domeniul comercial-economic a fost confirmată de primarul orașului Kostroma, Iuri Jurin.

Se subliniază că participanții la prezentare au apreciat înalt calitatea producției alcoolice și a textilelor moldovenești. În cadrul evenimentului au fost semnate contracte de livrare a vinurilor și divinurilor moldoveneşti.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

vin , Moldova , export , Rusia

Comentarii

 (1)
  • #1 Victor Răspunde Citează selecţia
    Опять-выборочно.При одинаковом качестве-контракты подписываются с гагаузским предприятием и Тираспольским.Цель-как можно глубже разъединить страну.Кто лоялен путинскому режиму-может с ним торговать,иметь скидки цены на газ.Кто нет-эмбарго."Старший брат" агрессивен,ему не достаточно оккупации Приднестровья...
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1797
Populația:
1109 locuitori

Teșcureni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Teșcureni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Ungheni și la 92 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1109 oameni. Satul Teșcureni a fost menționat documentar în anul 1797.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.