03 iunie 2015, 11:10 Realitatea moldovenească views 7400
Rosspotrebnadzor a anunțat despre anularea embargoului pentru două companii vinicole din R. Moldova
03 iunie 2015, 11:10 Realitatea moldovenească views 7400

Rosspotrebnadzor a anunțat despre anularea embargoului pentru două companii vinicole din R. Moldova

Serviciul federal de supraveghere în domeniul protecţiei drepturilor consumatorului din Federaţia Rusă, Rosspotrebnadzor, a anunțat astăzi prin intermediul unui comunicat de presă că este dispus să anuleze embargoul pentru două companii vinicole din R. Moldova, a căror producţie este „inofensivă şi de calitate", informează MOLDPRES.

Potrivit comunicatului, pentru reluarea exportului pe piaţa rusă, cele două întreprinderi vor prezenta mostre de vin pentru expertiză în laboratoarele autorizate ale Rosspotrebnadzor.

Rosspotrebnadzor a precizat că în ianuarie-mai 2015, în Federaţia Rusă au fost livrate 445 de loturi de vin, cu un volum de 4,8 milioane de litri din UTA Gagauz-Yeri și regiunea transnistreană.

În prezent doar cîteva întreprinderi vinicole din autonomia găgăuză şi regiunea transnistreană pot exporta în Federaţia Rusă. Începînd cu data de 10 septembrie 2013, Rusia a interzis importul de vinuri din Republica Moldova, pe motiv că nu ar respecta cerinţele de calitate.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

vin , embargo , anulare , export , Rusia , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
356 locuitori

Curchi este un sat din cadrul comunei Vatici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 356 de oameni. Satul Curchi a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.