04 iunie 2015, 11:00 Realitatea moldovenească views 6918
Cetățenii Albaniei, Macedoniei și Muntenegrului vor putea intra în R. Moldova fără viză
04 iunie 2015, 11:00 Realitatea moldovenească views 6918

Cetățenii Albaniei, Macedoniei și Muntenegrului vor putea intra în R. Moldova fără viză

Cetățenii Republicii Albania, Macedoniei și Muntenegrului vor putea călători în Republica Moldova fără vize. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Potrivit viceprim-ministrului, Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, această acțiune va contribui la dezvoltarea relațiilor de prietenie, de consolidare a legăturilor economice, comerciale, tehnico-științifice și culturale cu statele în cauză.

Documentul prevede scutirea de obligativitatea deținerii unei vize pentru cetățenii celor trei țări care vor intra/ieși, tranzita și rămîne temporar pe teritoriul R. Moldova pentru o perioadă care nu depășește 90 de zile în decurs de șase luni de la data primei intrări.

În luna mai a anului trecut, Albania a anulat regimul de vize cu R. Moldova, iar Macedonia și Muntenegru și-au exprimat disponibilitatea de a se alinia deciziei UE de abolire a vizelor pentru cetățenii moldoveni.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
7250 locuitori

Talmaza este un sat şi comună din raionul Ștefan Vodă. Este unicul sat din componența comunei cu același nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ștefan Vodă și la 94 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7250 de oameni. Satul Talmaza a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.