04 iunie 2015, 16:50 Realitatea moldovenească views 8335
Noul Cod al spațiului locativ: mii de familii ar putea rămîne fără locuință
Foto: facebook.com
04 iunie 2015, 16:50 Realitatea moldovenească views 8335

Noul Cod al spațiului locativ: mii de familii ar putea rămîne fără locuință

Locuitorii Republicii Moldova care nu au reușit încă să-și privatizeze apartamentele ar putea rămîne fără locuințe. În conformitate cu noul Cod al spațiului locativ, adoptat de Parlament pe 30 aprilie 2015, spațiul locativ oferit de stat va trece în fondurile sociale ale municipalităților, în cazul în care nu este privatizat.

Cetățenii care deocamdată nu și-au privatizat apartamentul au la dispoziție un an și jumătate pentru întocmirea actelor necesare.

„Autoritățile locale trebuie să atenționeze cetățenii care nu și-au privatizat locuințele, pentru ca aceștea să-și perfecteze de urgență actele pentru privatizare", a menționat șefa Direcției generale arhitectură și urbanism, Elena Bejenaru. „În cazul în care locuințele nu vor fi privatizate pînă la expirarea termenului stabilit, acestea vor trece în proprietatea administrației locale, care va stabili pentru locatari taxa arendei lunare", a precizat funcționara.

Avînd în vedere că locuințele neprivatizate vor trece în proprietatea fondurilor sociale ale municipalităților, persoanele care locuiesc în apartamente neprivatizate vor trebui să încheie un contract de arendă pe 5 ani. Numai în acest caz ele vor putea rămîne în aceste locuințe.

Noul Cod al spațiului locativ a fost adoptat de Parlament pe 30 aprilie curent și va intra în vigoare pe 29 noiembrie 2015.

Sursa: monitorul.fisc.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
4 locuitori

Voitovca este un sat din cadrul comunei Cuzmin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Camenca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 4 oameni. Satul Voitovca a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.