04 iunie 2015, 17:35 Realitatea moldovenească views 6635
Ministerul Educației propune un nou regulament pentru studiile de master
Foto: vk.com
04 iunie 2015, 17:35 Realitatea moldovenească views 6635

Ministerul Educației propune un nou regulament pentru studiile de master

Ministerul Educației a elaborat proiectul Regulamentului cu privire la organizarea studiilor superioare de master, ciclul II. Documentul în cauză este propus spre discuții publice și va intra în vigoare după aprobarea lui de Guvern, informează NOI.md.

Proiectul prevede că, din momentul aprobării Regulamentului, studiile superioare de master se vor organiza atît cu frecvență la zi, precum și cu frecvență redusă, dar și la distanță. Însă în domeniile de formare generale de studii „Arte", „Psihologie", „Medicină veterinară", „Medicină", „Farmacie" și în domeniile de formare profesională „Limbi moderne" și „Arhitectură" – studiile superioare de master se vor organiza numai prin învățămînt cu frecvență.

Candidații au dreptul să se înscrie la concursul de admitere concomitent la mai multe programe de studii din diverse domenii generale de studii, la una sau mai multe instituții de învățămînt superior, dar vor fi înmatriculați la un singur program de master în cadrul unei singure instituții de învățămînt superior, dintre cele pentru care au optat.

Acestea sînt doar cîteva dintre prevederile noului proiect de regulament, care urmează a fi aplicate în instituțiile de învățămînt superior din întreaga țară în cazul aprobării lor de Guvern.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
936 locuitori

Enichioi este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Enichioi, Floricica, Bobocica, Ţolica. Satul Enichioi este situat pe Valea Enichioiului, la distanța de 37 km de oraşul Cantemir şi la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 936 locuitori. Satul Enichioi a fost atestat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.