16 iunie 2015, 15:36 Realitatea moldovenească views 8635
Moldova trece la televiziune digitală terestră
Foto: google.com
16 iunie 2015, 15:36 Realitatea moldovenească views 8635

Moldova trece la televiziune digitală terestră

Moldova va trece la televiziunea digitală terestră începând de mâine. Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor anunţă că procesul de tranziţie va dura trei ani. În această perioadă, reţelele care difuzează semnal analogic şi cele care emit semnal digital vor funcţiona paralel.

Potrivit autorităţilor, deținătorii televizoarelor de tip vechi vor putea viziona în continuare programele televiziunii analogice.

Pentru a recepționa noul semnal este nevoie de un aparat cu receptor încorporat sau de tip STB. Ministerul Tehnologiei Informației va asigura, în limita bugetului disponibil, familiile nevoiașe cu aparate de acest tip.

Televiziunea digitală oferă mai multe avantaje, printre care o calitate mai bună a imaginii şi sunetului, dar și majorarea numărului de posturi TV.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Moldova , tehnologie , televiziune

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
278 locuitori

Flutura este un sat din cadrul comunei Tîrşiţei, raionul Teleneşti. Localitatea Flutura se află la distanța de 45 km de orașul Telenești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 278 de oameni. Satul Flutura a fost atestat documentar în anul 1865.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.