16 iunie 2015, 18:23 Realitatea moldovenească views 8864
Vor circula și moldovenii fără pașapoarte în UE?
16 iunie 2015, 18:23 Realitatea moldovenească views 8864

Vor circula și moldovenii fără pașapoarte în UE?

Cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene vor putea veni în R. Moldova prezentînd la punctele de trecere a frontierei moldovenești doar buletinele de identitate ID1și ID2.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Oleg Balan, cetățenii europeni nu vor mai fi obligați să prezinte autorităților moldovenești pașapoartele sau cărțile de identitate biometrice, așa cum se întîmpla pînă acum.

MAEIE nu a avut obiecții și propuneri în contextul informației prezentate de Oleg Balan. Decizia a fost adoptată astăzi de Guvern.

Cu titlu aparte este de menționat că la ședința guvernului nu s-a menționat dacă se prevede și posibilitatea moldovenilor de a călători fără pașaport în UE.

Se vor negocia oare condiiții similare și pentru cetățenii Republicii Moldova? Se va ține cont de principiul reciprocității? Pînă în prezent, moldovenii călătoresc în UE fără vize în baza pașaportului biometric.

Reamintim că Buletinul de identitate al cetăţeanului Republicii Moldova se eliberează cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a fi folosit pe teritoriul ţării şi peste hotarele ei în conformitate cu acordurile internaţionale.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

Moldova , UE , pasaport , MAEIE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
3265 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Gordineşti se află la o distanţă de  15 km de oraşul Edineţ şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3265 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gordinești, la acea dată cu numele Neagăuți, datează din 27 mai 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.