19 iunie 2015, 10:56 Realitatea moldovenească views 6236
Moldova a fost declarată cea mai paşnică ţară din statele postsovietice
Foto: vk.com
19 iunie 2015, 10:56 Realitatea moldovenească views 6236

Moldova a fost declarată cea mai paşnică ţară din statele postsovietice

Moldova a ocupat locul 70 în ratingul anual Global Peace Index al statelor paşnice.

Potrivit agenţiei "Infotag", ratingul a fost întocmit de Institutul de Economie şi Pace conform rezultatelor cercetării a 162 de ţări ale lumii pe următoarele criterii: existenţa conflictelor interne şi internaţionale, securitatea socială şi nivelul criminalităţii, nivelul de militarizare.

Indicele Moldovei este cel mai bun din spaţiul postsovietic, excluzînd ţările baltice. Totodată, ţara a coborît o poziţie comparativ cu 2014. Cea mai apropiată ţară în rating, din spaţiul postsovietic, este Georgia – pe locul 79.

Cele mai puţin paşnice din statele CSI sînt Ucraina (150) şi Rusia (152). Totodată, Ucraina într-un an a coborît opt poziţii, iar Federația Rusă a rămas pe acelaşi loc ca şi în 2014.

În raport se subliniază că cea mai paşnică regiune geografică în 2015 rămîne Europa. Iar cea mai paşnică ţară a fost declarată Islanda. Apoi urmează Danemarca, Austria, Noua Zeelandă, Elveţia, Finlanda, Canada, Japonia, Australia şi Cehia.

Închid ratingul Afganistanul, Irakul, Siria.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

pace , Moldova , moldovenii , studiu , rating

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1578
Populația:
1070 locuitori

Climăuţii de Jos este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Climăuţii de Jos și Cot. Satul Climăuţii de Jos este aşezat la gura rîuşorului Cuşmirca, pe malul drept al Nistrului, la o distanță de 25 km de orașul Șoldănești şi la 133 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1070 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Climăuți datează din anul 1578.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.